Hlavní obsah

Alonso pojede v lednu závod na 24 hodin v Daytoně

Bývalý dvojnásobný mistr světa formule 1 Fernando Alonso si po letošním startu v závodě Indianapolis 500 vyzkouší další slavný podnik ve Spojených státech amerických. Španělský pilot se v lednu představí ve vytrvalostním závodu na 24 hodin Daytoně.

Foto: Toru Hanai, Reuters

Fernando Alonso v kokpitu McLarenu během tréninku.

Článek

Šestatřicetiletý Alonso bude v Daytoně závodit v barvách týmu United Autosports, který vlastní Zak Brown, výkonný ředitel jeho současného zaměstnavatele McLarenu.

Start v Daytoně může být pro Alonsa přípravou na legendární závod 24 hodin Le Mans, který je jedním ze Španělových cílů. Rodák z Ovieda se netají tím, že by se rád stal teprve druhým pilotem v historii po Grahamu Hillovi, jenž získá takzvanou Trojkorunu. Do ní kromě titulu ve formuli 1 či triumfu ve Velké ceně Monaka patří vítězství v Indianapolis a v Le Mans.

Alonso letos absolvoval debut v Indianapolis a zanechal dobrý dojem. Dokonce jezdil 27 kol v čele, ale závod kvůli technickým problémům nedokončil.

Kvůli startu v Indianapolis vynechal Alonso Velkou cenu Monaka F1, Daytona ho však o žádnou Grand Prix nepřipraví. Závod se jede 26. a 27. ledna ještě před testováním na sezónu F1 v době, kdy se piloti věnují spíše fyzické přípravě.

Reklama