Hlavní obsah

Patricková poslední start kariéry v Daytoně po havárii nedojela

Daytona Beach

Slavná automobilová závodnice Danica Patricková prožila smolné loučení s nejslavnějším podnikem série NASCAR Daytona 500. Pětatřicetiletá Američanka, jež letos hodlá ukončit kariéru, závod na Floridě po nezaviněné nehodě nedokončila. Z havárie ve 102. z 207 okruhů ale vyvázla bez zranění.

Foto: Mike Troxell, ČTK/AP

Chase Elliott (9), Kasey Kahne (95) a Danica Patricková (7) při nehodě během NASCAR Daytona 500.

Článek

"Zkrátka to nemělo být. I tak jsem ale pyšná na to, jak skvělou práci tu celý tým odvedl," řekla Patricková, která v roce 2013 vybojovala jako první žena v historii v seriálu NASCAR pole position. Dosud absolvovala 192 startů v závodech NASCAR a sedmkrát dojela v elitní desítce. Jejím nejlepším umístěním je šesté místo z Atlanty 2014.

S kariérou se chce Patricková rozloučit startem v proslulém závodu série IndyCar 500 mil Indianapolis, který se pojede 27. května. V roce 2005 se stala teprve čtvrtou ženou, která si legendární závod vyzkoušela. Dokonce tehdy sahala po vítězství, jako první žena v historii jela v čele, ale nakonec byla čtvrtá. Na stupně vítězů se pak prosadila v roce 2009, kdy skončila třetí.

Reklama

Související témata: