Hlavní obsah

V Octavia Cupu jediná žena i evropský šampión Matějovský

Praha

V nadcházejícím ročníku okruhového seriálu Octavia Cupu se po více než desetileté odmlce představí Michal Matějovský, mistr Evropy na okruzích z roku 2015. Mezi sedmnácti přihlášenými jezdci z Česka, Slovenska, Německa, Rakouska, Litvy a Polska by měl patřit k favoritům.

Foto: Karel Hrnčíř

Michal Matějovský při testech na okruhu v Mostu.

Článek

„S třetí generací cupových octavií jsem jel asi dvakrát v roce 2016 a už tenkrát se mi to docela líbilo. Od té doby navíc ještě technika prošla řadou změn a vylepšení, takže se na to těším. Více jsem toho odjezdil v jedničkové a dvojkové octávce, které ještě měly klasické sekvenční řazení. Technika se od té doby dost posunula, s turbem je auto divočejší," řekl Matějovský, který o minulém víkendu zajel při oficiálních testech v Mostě nejrychlejší čas.

Před sezónou došlo k výrazné změně technické koncepce vozu. Největších změn doznala řídící jednotka, nová je i převodovka. „Všechna auta jsou totožná, takže rozhoduje schopnost řidiče. To je pravé cupové závodění. Jestliže se sedm jezdců srovnalo při testech v Mostě do jedné sekundy, je to předzvěst zajímavých soubojů," konstatoval manažer a přední český jezdec Petr Fulín. Za volant jednoho z vozů usedne jeho syn stejného jména. V týmu je i letos jediná přihlášená žena Tereza Zajíčková.

Seriál je tvořen sedmi závody
29. 04. Autodrom Most
19. 5. Red Bull Ring (Rak.)
17. 6. Poznaň
15. 7. Lausitzring (Něm.)
19. 8. Slovakiaring (SR)
2. 9. Autodrom Most
13. 10. Nürburgring (Něm.)

Reklama