Hlavní obsah

Defekt sebral Prokopovi výhru, Macík závodí i s berlemi

Zaragoza

Proražená pneumatika v poslední etapě připravila Martina Prokopa o vítězství v soutěži Baja Aragón, která byla součástí Světového poháru v cross country rallye. Ve Španělsku nakonec český jezdec obsadil s fordem třetí místo, zvítězil Rus Vladimir Vasiljev.

Foto: Big Shock Racing

Martin Macík na trati Baja Aragon.

Článek
Fotogalerie

Prokop po dvou etapách vládl soutěži s minutovým náskokem, nakonec ho ale v neděli předjel i Jakub Przygonski. Polák dál vede pořadí seriálu, Vasiljev se v něm dostal před Prokopa na druhé místo.

Soutěž kamiónů vyhrál Jaroslav Valtr s tatrou před pilotem liazu Martinem Macíkem, který po nedávné operaci kolena ještě neodložil berle. Mezi motocyklisty byl nejrychlejší Francouz Michael Metge, Jan Brabec dojel sedmý a Milan Engel devátý.

„Už jsme se všichni po dlouhé době těšili na závody a zároveň provedli testy několika nových technických vylepšení Franty, které určitě využijeme v lednu na Dakaru. Zatím ale nemůžu prozrazovat konkrétní detaily," líčí Macík z týmu Big Shock Racing.

Jeho motocyklový parťák jako jeden z mála všechny etapy odjel na svém dakarském speciálu. „Mě dakarka baví a vyhovuje mi. Španělsko jsem bral jako ideální technický trénink na Dakar. Nevýhodou dakarského speciálu samozřejmě byla menší ovladatelnost, cesty byly hodně uzounké a dakarka je těžká," poukazuje Brabec.

Reklama