Hlavní obsah

Loprais zůstal mezi kamiony na Dakaru sám. Šoltyse vyhrabali z písku pozdě

V hlavní soutěži peruánské Rallye Dakar už bojuje jen jediný český kamion, Aleš Loprais do úterní 8. etapy startoval z pátého místa. Z celkové klasifikace byl vyřazen Martin Šoltys s další tatrou, který už při sedmé etapě uvízl v obrovských písečných dunách a nestihl včas dojet na start další.

Foto: media Buggyra, ČTK

Česká posádka Martin Šoltys, David Schovánek a Tomáš Šikola s kamionem značky Tatra na trati 6. etapy Rallye Dakar z Arequipy do San Juan de Marcona.

Článek

„Když jsme zapadli, tak za námi jel pět metrů hned další kamión, ale nechal nás tam, to nepochopím," líčil smutný Šoltys ve videu na facebookovém profilu týmu Buggyra Racing. Posádka sice dokázala kamion nakonec nějak vyhrabat, jenže kvůli tmě byla nucena na trati přenocovat.

Od rozednění pak sváděl Šoltys marný souboj s časem. Snažil se dojet do bivaku, aby mohl v závodě pokračovat, jenže potrápila ho ráno docela hustá mlha.

„Cesta na pistu, po níž se dalo jet rychle, nám trvala neskutečně dlouho," přiznal Šoltys, jenž během úterý nakonec obětavě pomáhal pořadatelům vytáhnout ještě další dva zapadlé kamiony.

Po nedělní 6. etapě byl Šoltys průběžně osmý.

Reklama

Související témata: