Hlavní obsah

Asi jsem na dovče, myslel si motorkář, když se probral v písku po brutálním pádu

Pisco/Praha

Brutální nehodu přečkal český motocyklový závodník Jan Brabec v předposlední etapě Rallye Dakar, nejtěžší maratonské soutěži světa. Jezdec týmu Big Shock Racing letěl vzduchem stejně jako jeho Husqvarna, přesto devátou etapu dokončil a dokonce se posunul průběžným pořadím.

Foto: Team Racing Shock Big, ČTK

Český motocyklista Jan Brabec na trati Rallye Dakar.

Článek

„Asi dvacet kilometrů po startu jsem šel strašně na rypák. Když jsem se po pádu sebral v písku, měl jsem pocit, že jsem na dovolené a hledal moře," vykládal s odstupem hodin a úsměvem na rtech v týmovém zázemí Jan Brabec. „Faktem je, že dalších sto kilometrů po nehodě si vůbec nepamatuji," neskrýval šestatřicetiletý závodník, že byl značně otřesen.

Motocykl z nehody nevyvázl bez úhony. „Jak jsem šel na rypák, tak se ohnula spojková páčka, takže mi nefungovala spojka," posteskl si Brabec. „Asi dvacetkrát jsem tahal motorku z dun. Když mi jednou zdechla, tak na mě motorka padla a vylil se na mě benzín. A po devíti dnech v sedle s rozedřeným zadkem nechceš sedět v benzínu," vykládal Brabec.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

No fun at all☠️ But Im keep charging🤘But this is @dakarrally #keepcharging

Příspěvek sdílený Honza Brabec (@brabcak236),Led 16, 2019 v 4:42 PST

Nicméně bitvu s nástrahami Dakaru nevzdal a etapu zdárně dokončil. „Za tři dny se mi povedlo po devítihodinové penalizaci posunout z jednašedesáté pozice na šestatřicátou pozici, to je dobré," přemítal před závěrečnou etapou Brabec.

Reklama