Hlavní obsah

Hotovo. Rallye Dakar se stěhuje do Saúdské Arábie

Praha/Paříž
Aktualizováno

Rallye Dakar se po jedenácti letech opět pojede v nové lokalitě. Společnost A.S.O., která soutěž organizuje, v pondělí oficiálně potvrdila stěhování z Jižní Ameriky na Střední východ. Nadcházející ročník se pojede v Saúdské Arábii, bližší podrobnosti A.S.O. oznámí 25. dubna.

Foto: Martin Prokop Official Media

Martin Prokop na trati Rallye Dakar.

Článek

O stěhování Dakaru se dosud pouze spekulovalo, byť mnozí účastníci naznačovali, že jde o hotovou věc. "Všichni v depu o pořádání Dakaru v Saúdské Arábii mluví," uvedl před měsícem pro Sport.cz Martin Prokop bezprostředně po návratu ze závodů ve Spojených arabských emirátech.

V pondělí se aura tajemna rozplynula. Společnost A.S.O. na oficiálním twitterovém účtu souteže oznámila, že historie soutěže začne psát po dobrodružstvích v Africe a Jižní Americe třetí kapitolu na Středním Východě. Bližší informace A.S.O. hodlá oznámit ve čtvrtek 25. dubna. Podle dřívějších spekulací by Saúdové měli mít minimálně pětiletý kontrakt.

Rallye Dakar se poprvé konala v roce 1979, kdy ji poprvé na trase z Paříže do senegalského Dakaru zorganizoval francouzský závodník Thierry Sabine. V Africe se odjelo 29 ročníků, jubilejní třicátý byl v roce 2008 zrušen kvůli nebezpečí teroristického útoku. Od roku 2009 se soutěž jezdila v Jižní Americe - v Argentině, v Chile a v Peru.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články