Hlavní obsah

Tänak má po druhé etapě Chilské rallye půlminutový náskok

Estonec Ott Tänak zvýšil ve druhé etapě Chilské rallye svůj náskok v čele na půl minuty. Za jezdcem Toyoty je nadále druhý francouzský mistr světa Sébastien Ogier z Citroënu. Na třetí místo poskočil jeho pětačtyřicetiletý krajan Sébastien Loeb.

Foto: Andrea Micková, Sport.cz

Martin Prokop s Fordem Fiesta na trati Mexické rallye v místě, kde Ott Tanak skončil ve vodě.

Článek

Devítinásobný světový šampion Loeb, jenž letos absolvuje vybrané rallye v týmu Hyundai, byl po první etapě až šestý. Nyní má před závěrečnými čtyřmi rychlostními zkouškami ztrátu jen pět sekund na Ogiera. Manko na první místo během soboty snížil o 13 sekund. Francouzský veterán byl nejrychlejším mužem dne, když ovládl dvě rychlostní zkoušky a jen jednou chyběl v první trojce.

Tänak přidal v druhé etapě další dvě dílčí vítězství a celkem vyhrál pět měřených testů, přesto nebyl úplně spokojen. Nevyšla mu závěrečná sobotní rychlostní zkouška, v níž dojel sedmý.

"Byl to náročný den, v těchhle podmínkách je obtížné mít cokoliv pod kontrolou. Snažil jsem se najít rytmus, ale v poslední erzetě, kdy byla mlha, pršelo a zvolili jsme špatné pneumatiky, bylo všechno špatně. Nějak jsme to zvládli a náskok je solidní, ale musíme být zítra na pozoru," uvedl estonský jezdec, který útočí na druhé letošní vítězství.

Ve hře je i vedení v šampionátu, jehož dosavadní lídr Thierry Neuville odstoupil po vážné nehodě. Belgický vicemistr světa Neuville má v celkové klasifikaci MS náskok deseti bodů před Ogierem, Tänak zaostává už o 28 bodů.

Chilská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 2. etapě:
1. Tänak, Järveoja (Est./Toyota Yaris) 2:41:05,5,
2. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën C3) -30,3,
3. Loeb, Elena (Fr., Mon./Hyundai i20) -35,4,
4. Evans, Martin (Brit./Ford Fiesta) -1:06,3,
5. Suninen, Salminen (Fin./Ford Fiesta) -3:03,0,
6. Lappi, Ferm (Fin./Citroën C3) -3:13,3.

Reklama

Související témata: