Hlavní obsah

Pro Ogiera skončila první etapa Italské rallye předčasně

Alghero
Aktualizováno

Mistr světa a lídr šampionátu Sébastien Ogier nedokončil první etapu Italské rallye. V páté rychlostní zkoušce francouzský pilot poškodil při nárazu do kamene zavěšení předního levého kola a s neopravitelnou závadou musel odstoupit. Do soutěže se podle informací týmu Citroën v sobotu vrátí, pokračovat bude s penalizací za pět nedokončených testů.

Foto: Sport.cz

Mistr světa a lídr šampionátu Sébastien Ogier na trati první etapy Italské rallye.

Článek

Ve vedení je po devíti z 19 rychlostních zkoušek Španěl Dani Sordo. Člen týmu Hyundai má v čele náskok 10,8 sekundy před Finem Teemu Suninenem ve fordu a 11,2 sekundy před svým estonským týmovým kolegou Ottem Tänakem.

Ogier vyhrál čtvrteční zahajovací erzetu, ale dnes soupeřům jako první jezdec na trati "čistil" cestu a v době odstoupení byl až devátý s bezmála půlminutovou ztrátou na vedoucího Jariho-Mattiho Latvalu. Ani finský jezdec nebude na dnešní den vzpomínat v dobrém, neboť krátce po odstoupení Ogiera šel se svou toyotou přes střechu. V rallye sice pokračoval i bez čelního skla a dokonce vyhrál rychlostní zkoušku, ale v posledním dnešním testu skončil mimo trať a etapu nedokončil.

Vítěz předchozích dvou soutěží Tänak je na nejlepší cestě převzít vedení v šampionátu. Za Ogierem je druhý jen s dvoubodovou ztrátou, sám má osmibodový náskok před Belgičanem Thierrym Neuvillem z Hyundai, který je na Sardinii sedmý s mankem 25 sekund.

Jan Kopecký s fabií je dvanáctý, Martin Prokop s fiestou při jednorázovém návratu do WRC z dálkových rallye dvacátý.

Italská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. etapě:
1. Sordo, Del Barrio (Šp./Hyundai i20) 1:36:01,5
2. Suninen, Salminen (Fin./Ford Fiesta) -10,8
3. Tänak, Järveoja (Est./Toyota Yaris) -11,2
4. Mikkelsen, Jäger (Nor./Hyundai i20) -20,2
5. Evans, Martin (Brit./Ford Fiesta) -20,3
6. Meeke, Marshall (Brit./Toyota Yaris) -29,5
...12. Kopecký, Dresler (ČR/Škoda Fabia R5) -3:01,9
20. Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta RS) -5:40,5.

Reklama

Související témata: