Hlavní obsah

Katalánskou rallye vede Neuville, lídr MS Tänak je třetí

Katalánskou rallye vede po druhé etapě Belgičan Thierry Neuville s vozem hyundai a drží tak teoretickou naději na zisk titulu. Lídr šampionátu Ott Tänak z Estonska je před závěrečnými čtyřmi erzetami třetí s odstupem 24,6 sekundy.

Foto: Sport.cz

Belgičan Thierry Neuville. Ilustrační foto

Článek

Neuville vystřídal v čele vítěze páteční etapy Sébastiena Loeba hned v první z dnešních sedmi rychlostních zkoušek a na konci dne získal náskok 21,5 sekundy před týmovým kolegou Danim Sordem ze Španělska. Huyndai dlouho držel první tři místa, ale v závěrečném testu se před Francouze Loeba dostal o šest desetin sekundy Tänak.

Pilot Toyoty směřuje za premiérovým titulem mistra světa, který může oslavit již v neděli. V pořadí má před průběžně třetím Neuvillem náskok 41 bodů, k celkovému prvenství potřebuje před závěrečnou rallye v Austrálii vést alespoň o 30 bodů. Rozhodnout se tedy může až v poslední power stage, jejíž vítěz získá dodatečných pět bodů.

Už v pátek kvůli technickým problémům prakticky vypadl ze hry o sedmý titul v řadě Francouz Sébastien Ogier. Jezdec Citroënu je osmý se čtyřminutovou ztrátou na Neuvillea a bez reálné šance na posun.

Na jedenáctou pozici se dnes posunul tovární jezdec Škody Jan Kopecký, v kategorii WRC2 Pro je druhý.

Katalánská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 2. etapě:
1. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) 2:25:15,8, 2. Sordo, Del Barrio (Šp./Hyundai i20) -21,5, 3. Tänak, Järveoja (Est./Toyota Yaris) -24,6, 4. Loeb, Elena (Fr., Mon./Hyundai i20) -25,2, 5. Latvala, Anttila (Fin./Toyota Yaris) -46,8, 6. Evans, Martin (Brit./Ford Fiesta) -1:09,2, ...11. Kopecký, Hloušek (ČR/Škoda Fabia R5 Evo) -7:17,3.

Reklama

Související témata: