Hlavní obsah

Jde mu to i v poušti. Bývalý jezdec formule 1 slaví další úspěch, tentokrát v rallye

Fernando Alonso už zase slaví. Bývalý dvojnásobný světový šampion formule 1 začal letos v létě jezdit rallye a už má první úspěch. Spolu se svým navigátorem, slavným motocyklistou Marcem Comou dojel třetí v závodě v Saudské Arábii. „Před Dakarem nám to dodává sebevědomí,“ pochvaloval si španělský jezdec.

Foto: Sport.cz

Fernandu Alonsovi to jde i v rallye.

Článek

Formule 1, čtyřiadvacetihodinovka v Le Mans, šampionát vytrvalostních závodů (WEC). Tam všude slavil úspěchy. Teď k nim Fernando Alonso přidal i ten z rallye. Jezdit ji začal teprve v létě, když se rozhodl, že by si se závodním speciálem Toyotou Hilux mohl na začátku příštího roku vyzkoušet slavný Dakar.

Hned v prvním závodě sice svůj vůz převrátil na bok, ale neodradilo ho to. Se svým navigátorem, bývalým motocyklovým jezdcem a pětinásobným vítězem Rallye Dakar, Marcem Comou trénovali dál. Pomalu se začali seznamovat se saudskoarabskými terény, kde se Rallye Dakar poprvé v historii uskuteční.

Minulý týden se pak představili na několikadenním podniku Al Ula-Neom Cross Country Rallye v Saudské Arábii, kde si zkusili podmínky, které by měly být podobné těm na Dakaru a obsadili celkové třetí místo. „Byla to dobrá příprava na Dakar, objevili jsme zde nový terén i další nové věci,“ líčil Alonso pro Saudi Gazette.

„Obsadit dvě třetí místa v etapách a celkové třetí místo je skvělé, je to moje první rallyové podium v kariéře. Před Dakarem nám to dodává sebevědomí,“ dodal bývalý světový šampion ve formuli 1, který je známý tím, že neustále hledá nové výzvy. Po slavné rallye se tak očekává, že se opět pokusí o zisk Trojkoruny motorsportu.

Reklama

Související témata: