Hlavní obsah

Autoklub vyhlásil oficiální online rallyeový šampionát

Zatímco seriál mistrovství České republiky v automobilových soutěžích kvůli pandemii koronaviru ještě nezačal, počítačoví závodníci budou o titul bojovat od pátku. Autoklub České republiky se rozhodl vyhlásit oficiální online mezinárodní šampionát. Prvním závodem sedmidílného seriálu bude virtuální Rallye Český Krumlov.

Foto: Sport.cz

Keňská Safari rallye se kvůli pandemii koronaviru uskuteční až příští rok.

Článek

Stejně jako v případě zatím odložené Valašské rallye, jejíž organizátoři se rozhodli uspořádat virtuální soutěž již v dubnu, bude i Autoklub ČR úzce spolupracovat s českou RBR komunitou NRC, která virtuální rallye pořádá již řadu let.

Využívat se bude hra Richard Burns Rally. "Sice není nejmladší, ale stále nabízí dosud nepřekonanou simulaci a co nejvěrnější zážitek z jízdy. Navíc má kolem sebe širokou komunitu nejen hráčů, ale i vývojářů, kteří dokázali do hry přidat řadu našich reálných rychlostních zkoušek či nejaktuálnější závodní vozy," uvedl prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček.

Součástí "Sonax MMČR online rallye" bude sedm asfaltových soutěží vycházejících z reálných závodů rallyeového mistrovství, rallyesprintů a volných závodů. Každý bude mít jednu etapu o délce přibližně 80 kilometrů. Další informace Autoklub ČR zveřejní na pátečním slavnostním zahájení, kterého se zúčastní i jezdci Jan Černý, René Dohnal a Petr Semerád.

Reklama

Související témata: