Hlavní obsah

Hlavními lákadly Valašské rallye budou Kresta a Škoda Motorsport

ZLÍN

Téměř 80 posádek se v závěru příštího týdne představí na 28. ročníku Valašské rallye, která bude úvodním podnikem mezinárodního mistrovství republiky v automobilových soutěžích. Největším diváckým lákadlem bude start továrního týmu Škoda Motorsport, za volanty fabií se objeví Jan Kopecký a Fin Juno Hänninen. K velkým favoritům patří také Roman Kresta, který je trojnásobným vítězem tohoto podniku a úřadujícím českým mistrem v automobilových soutěžích.

Foto: Sport.cz

Peugeot 207 S2000, s nímž Roman Kresta absolvuje mezinárodní mistrovství České republiky 2009.

Článek

Rallye se v okolí Valašského Meziříčí uskuteční 27. a 28. března. Mezi 77 posádkami, které si na ředitelství rallye vyzvedly itinerář, je vedle České republiky zastoupeno pět států, a to Slovensko, Polsko, Finsko, Rusko a Austrálie.

Hlavními adepty na vítězství jsou ale domácí jezdci. Silnou konkurencí pro Krestu bude vedle Kopeckého i Václav Pech, který v populární "Valašce" zvítězil dvakrát. Mezi adepty na vítězství či přední umístění patří také Pavel Valoušek, Karel Trojan, Jaroslav Orsák, Josef Peták nebo Jaromír Tarabus.

Tarabus absolvoval Valašskou rallye již několikrát. Dnes na tiskové konferenci ve Zlíně řekl, že se trochu obává počasí. Na sníh totiž není jeho posádka připravena, zejména pak co se týká pneumatik. "Nevím, které by byly na trhu, kromě tedy sériových. Asi by to bylo o přežití," prohlásil Tarabus.

Naopak Orsákovi by to bylo jedno, na sníh je prý vybaven. "Pneumatiky na tento povrch jsou, takže v tom problém nevidím," uvedl Orsák.

Pro přihlášené posádky pořadatelé připravili trať s 14 rychlostními zkouškami, dlouhými celkem 163 km. Start je v pátek 27. března, vítězové 28. ročníku soutěže budou známi v sobotu navečer.

Reklama

Související témata: