Hlavní obsah

Tragédie na rallye! Zemřel navigátor, závody zrušili

Ivan VilčekSport.czPrávo

Kvůli tragické události zrušili v sobotu v Maďarsku Mikolc Rallye. Při havárii ve druhé rychlostní zkoušce utrpěl smrtelná zranění osmačtyřicetiletý navigátor Zsolt Tóth. Na sociální síti o tom informoval Maďarský automobilový svaz (MNASZ).

Foto: Sport.cz

Kvůli tragické události zrušili v Maďarsku Mikolc Rallye. Při havárii ve druhé rychlostní zkoušce utrpěl smrtelná zranění osmačtyřicetiletý navigátor Zsolt Tóth.

Článek

Miskolc Rallye byla v pořadí druhým závodem letošního mistrovství Maďarska v rallye. „Závodník Gergő Dudás a navigátor Zsolt Tóth havarovali a navigátor utrpěl smrtelná zranění. Dudás se nezranil, ale po havárii byl v šoku a museli ho ošetřit záchranáři," uvedl MNASZ. „Zsolt byl dlouhá léta součástí maďarského rallye sportu a jeho smrt je pro nás velkou ztrátou," dodal ve vyhlášení tamní automobilový svaz.

Vedení závodu po havárii rozhodlo, že soutěž nebude pokračovat. Havárii vyšetřuje maďarská policie. „Závodní vůz vyletěl z tratě mezi obcemi Bánkút a Mályinka a narazil do stromu. Navigátor utrpěl smrtelná zranění a na místě zemřel," uvedla maďarská policie.

Reklama

Související témata: