Hlavní obsah

Belgická rallye nahradí v kalendáři MS Japonsko

Belgická Ypres rallye bude poprvé v historii součástí seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích. Tradiční evropská asfaltová rallye nahradí v kalendáři Japonskou rallye, která se kvůli omezení vstupu osob do země vinou nemoci covid-19 letos neuskuteční. Ypres rallye se pojede od 19. do 22. listopadu a aktuálně je osmým, posledním dílem seriálu.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Václav Pech při rallye (ilustrační foto)

Článek

"Ypres byl řadu let nesmírně oblíbeným základním kamenem mistrovství Evropy. Jeho povýšení do světového šampionátu bude pro závodníky jednou z největších výzev roku a důstojné finále ročníku 2020," uvedl zástupce promotéra Simon Larkin na oficiálním webu mistrovství.

Belgie se stane 34. zemí, do které rallyeové MS zavítá. Pořadatelé chystají přibližně 300 km rychlostních zkoušek v průběhu tří dnů, centrem rallye by mělo být historické náměstí Grote Markt v Antverpách. Nedělní finále soutěže se uskuteční na okruhu ve Spa, kde se pojede i závěrečná power stage.

"Jde o obtížnou soutěž nabízející mix úzkých asfaltek lemovaných hlubokými příkopy. Některé rychlostní zkoušky se pojedou i za tmy, což fanouškům nabídne neobyčejnou podívanou," uvedl Larkin.

Aktuálně přerušený ročník MS bude pokračovat na začátku začátku září v Estonsku, které bylo do kalendáře také zařazeno nově.

Reklama

Související témata: