Hlavní obsah

Loeb se příští rok vrátí na Rallye Dakar

Londýn/Praha

Devítinásobný mistr světa v rallye Sébastien Loeb z Francie se v příštím roce vrátí na start legendární Rallye Dakar. Šestačtyřicetiletá hvězda bude hájit barvy britského týmu Bahrain Raid Xtreme (BRX). Loeb pojede stejně jako jeho španělský kolega Nani Roma, který na Dakaru ovládl kategorii motocyklů i automobilů, s novým speciálem z dílny týmu Prodrive.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"BRX má na Dakaru 2021 velké ambice a já jsem nadšený, že budu součástí týmu," uvedl Loeb, jenž Dakar v minulosti čtyřikrát absolvoval. "V každé části týmu je velké množství zkušeností; nejlepší z Prodrive, úspěchy Davida Richardse a bohatá historie Bahrajnu v motoristickém sportu," řekl Loeb.

BRX je společným projektem Bahrajnského království a týmu Prodrive, který v letech 1995 až 1997 třikrát za sebou ovládl hodnocení konstruktérů v rallyeovém mistrovství světa se značkou Subaru. Dakarový speciál vyvíjí od roku 2019 a v lednu příštího roku jej do slavné soutěže poprvé nasadí.

"Sébastien má bohaté zkušenosti s rallye a věříme, že je jedním z nejlepších jezdců. Těšíme se na úzkou spolupráci při testování v příštích měsících i na rallye," uvedl šéf týmu Richards.

Leob startoval na Dakaru čtyřikrát: nejprve byl členem továrního týmu Peugeot, poté startoval se stejným speciálem jako soukromník. V roce 2017 byl druhý, loni třetí. Letos na startu chyběl, v lednu 2021 jej tak čeká premiéra v Saúdské Arábii, kam se rallye přesunula.

Reklama

Související témata: