Hlavní obsah

Půl roku žije v bolesti, aby se přiblížila velké bitvě. Vyjde český sen?

Kaplice

Ollie Roučková chystá dakarský comeback. Na slavnou rallye se chce vrátit opět na čtyřkolce. Se strojem, s nímž se v roce 2018 stala první Češkou, která Dakar dokončila. Ne tedy už za volantem buginy, jako v roce 2019. Návrat za řídítka není žádná brnkačka. „Bugina je přívětivější na svaly, na čtyřkolce se strašně nadřu. Půlrok jsem doma brečela, že mě všechno bolí a ještě to neobolelo. Bolí to pořád," přiznává jezdkyně.

V bahně a dešti trénuje na Dakar Ollie Roučková. Bude v nadcházejícím ročníku startovat? Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Trénink byl v posledním týdnu hlavně blátivý a deštivý. „Nejdřív se musím pořádně rozhýbat a zahřát. Líp se obléknout a potom už jenom jezdit. V takovém počasí je všechno jiné, jiné nájezdové úhly atd.," popisuje čtyřkolkářka. Jak si na blátě vedla, uvidíte v našem videu.

Na Dakar se pilně připravuje, ale účast ještě úplně jistou nemá. „Stále jednáme se sponzory, pořád mi ještě chybí finance," přiznává a věří, že se v nejbližší době vše podaří. Na rallye už chybět nechce. Zažila to v minulém ročníku, kdy jí, ještě s buginou, účast pořadatelé ze Saúdské Arábie nedovolili. Kvůli sponzorovi, kterým byl pánský erotický časopis.

Návrat na čtyřkolku není snadný. Nejen kvůli bolesti a dřině. Ale i kvůli smůle, která českou jezdkyni nedávno potkala. Je až neuvěřitelné, co všechno se jí stalo během jediného závodu. Při světovém šampionátu BAJA v Portugalsku, na kterém obsadila třetí místo.

Foto: archiv Ollie Roučkové

Čtyřkolkářka Ollie Roučková na trati Baja TT do Pinhal 2020

Při cestě do dějiště závodu praskly všechny pneumatiky, co na doprovodném autě měli. Pořadatelé následně kvůli požárům závod nejprve zrušili, nakonec verdikt změnili a došlo jen k odložení akce. O týden. A aby toho nebylo málo, přišly pro změnu povodně. Když tým všechny tyhle trable překonal a odstartovalo se, objevil se další problém. Otrava jídlem. Ollie Roučková tak celý závod prozvracela.

Letošní smůly má za sebou Roučková požehnaně. Při tréninku v Milovicích na konci srpna přepadla přes řídítka a přivodila si otřes mozku. „Závody v Portugalsku byly pak pro mě odměnou, že jsem dodržovala klidový režim. A hlavně zatěžkávací zkouškou, jestli vydržím mít helmu na hlavě," poznamenala.

Návrat do roku 2018. Ollie Roučková se stala první Češkou, která dokončila DakarVideo: Sport.cz

Teď si tedy hlavně přeje, aby se jí podobné trable v nejbližší době vyhnuly. A aby si splnila svůj sen. Mohla znovu startovat na Dakaru. Na rallye, kterou možná někdo nenávidí, ale ona miluje.

Reklama

Související témata: