Hlavní obsah

Prokop změnil krátce před startem rallyeového MS spolujezdce

Automobilový jezdec Martin Prokop mění krátce před startem mistrovství světa v rallye spolujezdce. Jediný český pravidelný účastník seriálu již nebude tvořit dvojici s Janem Tománkem, na jeho místo usedne Zdeněk Hrůza.

Foto: Sport.cz

Martin Prokop (vpravo) s navigátorem Janem Tománkem při Britské rallye.

Článek

Důvodem změny, kterou se Prokop rozhodl udělat týden před startem Rallye Monte Carlo, byly rostoucí problémy v komunikaci s Tománkem. "Je běžné, že máme na mnoho věcí odlišné názory, ale jejich rozdílnost jsme přestali využívat ku prospěchu věci a často i z banalit vznikalo zbytečné napětí," uvedl Prokop v oficiální tiskové zprávě.

Czech Ford National tým bude v této sezoně startovat s vozem nejvyšší specifikace WRC a Prokop věřil, že posun do elitní kategorie posádku opět "nastartuje". To se ale nestalo. "Dostali jsme se do jakéhosi mrtvého bodu, ze kterého se neumíme pohnout. Určitě mám na tom svůj podíl, proto jsem to jen těžko sám v sobě řešil," přiznal jihlavský pilot, který s Tománkem spolupracoval šest let.

Na Tománkovo místo usedne Hrůza, který dosud spolupracoval s Pavlem Valouškem, s nímž o víkendu absolvoval i Jänner rallye. "Co dodat k výzvě v podobě startu v mistrovství světa s vozem WRC? Nic víc v rallye prostě není a já chci Martinovi poděkovat za šanci. Ale ještě větší dík patří Pavlu Valouškovi za naše společné starty, za spoustu zkušeností, které jsme tak mohli oba načerpat," uvedl Hrůza. Zároveň ocenil i skutečnost, že jej vedení Delimax týmu, za který společně s Valouškem jezdil, narychlo uvolnilo.

Reklama

Související témata: