Hlavní obsah

Lopraisovo heslo Neusínej nefungovalo. Posádka byla kvůli spánku krůček od tragédie

PRAHA

Smutná ironie. Aleš Loprais propaguje speciální energetický nápoj pro řidiče s jednoznačným heslem Neusínej, za ošklivou havárii jeho posádky na Rallye Dakar přitom mohl mikrospánek, který na rovném spojovacím úseku přemohl mechanika Petra Almášiho, jenž byl v tu chvíli za volantem.

Foto: Sport.cz

Imperativ Neusínej na Loprais drinku na mechanika Almášiho nefungoval.

Článek

Reklamní sdělení na plechovce Loprais drinku hovoří jasnou řečí. Na posádku Tatry Jamal ale imperativ Neusínej nefungoval. Po namáhavé první části rychlostní zkoušky deváté etapy z Antofagasty do Iquique čekal posádky přesun po asfaltu k druhému měřenému úseku dne. Loprais proto půjčil volant Almášimu a na místě spolujezdce jej brzy přemohla únava, stejně jako navigátora Michala Ernsta.

„Člověk si po 400kilometrové rychlostní zkoušce oddychne, spadne z něj napětí, koncentrace poleví. Navíc je obrovské vedro a když se má jet sto kilometrů jen rovně, tak to spolehlivě uspí,“ vysvětloval Ernst reportérovi Českého rozhlasu.

Klesnutí víček bohužel nezabránil ani Almáši a malér byl na světě. „Auto jelo docela rychle, kolem sta kilometrů v hodině. Jak sjelo z asfaltky, která vedla na asi dvoumetrovém náspu, hned se zapíchlo do písku a šlo dvakrát přes čumák. Rána veliká, nic příjemnýho,“ líčil Ernst.

Zkušený navigátor vyvázl z hrozivého karambolu bez vážnějšího zranění, Loprais utrpěl zlomeniny dvou obratlů. Přesto se dokázal z kabiny sám vyškrábat a spolu s Ernstem vytáhli Almášiho, který na čas ztratil vědomí a pozdější lékařské vyšetření u něj odhalilo otřes mozku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články