Hlavní obsah

Peterhansel a Sainz pojedou v lednu Rallye Dakar s audi na elektrický pohon

Wolfsburg

Automobilka Audi angažovala pro Rallye Dakar v roce 2022 hvězdné piloty. Při premiéře vozů s elektrickými pohonnými jednotkami budou barvy Audi hájit rekordman v počtu vítězství na Dakaru Stéphane Peterhansel z Francie, který rallye vyhrál čtrnáctkrát v kariéře, a Španěl Carlos Sainz, jenž soutěž ovládl třikrát. Do třetího speciálu vedle pětapadesátiletého Peterhansela a o čtyři roky staršího Sainze usedne Švéd Mattias Ekström, dvojnásobný šampion okruhového seriálu DTM.

Foto: Twitter @ZyiteGadgets

Rekordman v počtu vítězství na Dakaru Stéphane Peterhansel.

Článek

"Dakar je jedním z posledních dobrodružství na tomto světě. A je na pokraji radikální změny: budoucnost je elektrická," řekl Peterhansel. "Dakar je extrémním testem této technologie. Chceme být prvním týmem, který vyhraje Rallye Dakar s elektrickým pohonem," podotkl legendární Francouz, jenž rallye vyhrál šestkrát na motocyklu a osmkrát ovládl kategorii automobilů. V lednu 2022 se na start postaví jako obhájce prvenství.

I Sainz považuje elektrický pohon za velkou výzvu, dokonce je spolumajitelem týmu, který se ve Španělsku účastní seriálu offroadových závodů pro SUV elektromobily. "I v 59 letech jsem stále hladový. Jinak bych do takové výzvy nešel," podotkl Sainz.

Reklama

Související témata: