Hlavní obsah

Příbramskou rallye vyhrál Dohnal, v závěru předstihl Pecha

Jan Dohnal s vozem Ford Focus WRC vyhrál Rallye Příbram, závěrečný závod mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. V deštivém finiši závodu Dohnal předstihl od startu vedoucího Václava Pecha, který usiloval o sedmý triumf na domácí rallye. Třetí skončil Vojtěch Štajf.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Václav Pech a Petr Uhel během první etapy Rallye Příbram.

Článek

Osmatřicetiletý Dohnal po sobotní první etapě ztrácel na Pecha třináct vteřin, dnes ráno se jeho odstup od pilota vozu Porsche 997 GT3 ještě mírně zvětšil. Poté se ale zhoršilo počasí a Dohnal jedoucí se speciálem WRC získal výhodu a v předposlední rychlostní zkoušce se dostal před Pecha. Nakonec dojel do cíle s náskokem 26 vteřin a připsal si premiérový triumf v českém šampionátu.

O třetí místo bojovali Jan Černý a Štajf. V sobotu měl navrch Černý, ale dnes jej hned ráno v prvním testu Štajf předstihl, a přestože se poté ještě dokázal na chvilku na pomyslnou bronzovou pozici vrátit, nakonec skončil třetí Štajf. Souboj pilotů vozů Škoda Fabia R5 vyhrál o 21 vteřin.

V cíli však mohli být spokojení oba. Černý udržel v konečném hodnocení seriálu druhé místo, Štajf se posunul na třetí. Již jistý šampión Jan Kopecký v Příbrami nestartoval.

Rallye Příbram, závěrečný díl mistrovství České republiky v automobilových soutěžích:
1. J. Dohnal, Ernst (Ford Focus WRC) 1:16:45,9
2. Pech, Uhel (Porsche 997 GT3) -26,1
3. Štajf, Rajnoha -1:18,7
4. J. Černý, Černohorský (oba Škoda Fabia R5) -1:40,0
5. M. Vlček, Žáková (Ford Fiesta R5) -4:20,4
6. Trojan, Chlup (Škoda Fabia R5) -5:01,0.

Reklama

Související témata: