Hlavní obsah

Italská akvizice vyšperkovala ambiciózní český tým. Doma hledal manažer posilu marně

Praha

S italskou akvizicí pyšnící se dvanáctou příčkou v absolutním pořadí letošního Rallye Dakar vstoupí český tým Moto racing group (MRG) do nadcházejícího ročníku nejtěžší a nejprestižnější dálkové soutěže světa. Barvy sestavy Ervína Krajčoviče budou hájit motorkáři Milan Engel, Jacopo Cerutti a čtyřkolkář Tomáš Kubiena.

Foto: Moto racing tým

Milan Engel během závodu v Maroku.

Článek

„Hledal jsem parťáka k Milanovi, aby si byli blízcí výkonnostně i věkově. Do června jsem se snažil vybrat někoho v Česku, jenže sehnat muže znalého motorky, mechanicky zručného a dostatečně odolného pro devět tisíc kilometrů jsem nenašel. Proto jsem pátral po celém světě, přičemž volných jezdců je málo. Když se naskytla šance na dohodu s Jacopem, šlo vše bleskem," usmíval se Ervín Krajčovič, manažer týmu.

„Našel jsem u MRG velmi přátelské prostředí. V týmu jsou skvělí lidé, které se během těch pár měsíců spolupráce stali mými přáteli, což je super," lebedil si Jacopo Cerutti při úterním představení strojů pro Dakar 2017.

Může se učit

Sedmadvacetiletý borec z Milána pojede na stroji Husquarna 450, Milan Engel se s nástrahami tratí v Jižní Americe bude prát na KTM 450. „Mohu se od Jacopa hodně učit. Navíc jsme kamarádi. Před lety jsme soupeřili v enduru," vyprávěl český borec, který se chystá na třetí dakarský start.

Po umístění v třetí desítce při premiéře a loňském odstoupení chce při nadcházejícím ročníku mezi nejlepší dvacítku. „V přípravě jsme udělali nejvíce ve srovnání s předešlými ročníky. Proto věřím, že moje ambice jsou oprávněné," krčil rameny Engel.

„Základ je dojet do cíle," zdráhal se Cerutti pouštět do prognóz. „Preferuji písek a hodně navigace, jíž by mělo být více, než v posledním ročníku," naznačil však Ital, že vylepšení dvanácté příčky není nemožné.

Reklama