Hlavní obsah

Potyčka v cíli Dakaru! Holanďan naháněl českého pilota

Buenos Aires

Zajel životní výsledek. Při třetím startu na Rallye Dakar si celkovým desátým místem mezi kamióny Martin Macík výrazně vylepšil loňský výsledek (19. místo) a na šest příček se přiblížil rekordu svého otce z roku 2010. Jeho maximem v letošním ročníku bylo čtvrté místo, v elitní desítce dokončil čtyři poslední etapy. Závěr úmorné rallye však měl nečekaně dramatický.

Foto: bigshockracing.cz

Macíkův Franta na trati Dakaru.

Článek

Posádka týmu Big Shock Racing zajela v závěrečné etapě cenné 7. místo a v celkovém hodnocení dosáhla na 10. příčku.

„Byly to v sobotu nervy. Neskutečné. Startovali jsme podle celkového umístění a celou dobu bojovali jak s MANem před námi, tak i s tím za námi," líčí těsně po dojetí etapy Martin Macík a dodává, že emoce vřely ještě po projetí cílovou páskou.

„Peter Versluis se s výsledkem nechtěl smířit a přijel si to s námi vyříkat. Nakonec musel zasáhnout i organizátor," popisuje Macík nečekanou potyčku.

Teprve když pořadatelé rozzuřeného Holanďana odehnali, mohl si český pilot vychutnat celkové umístění, jež považuje jednoznačně za úspěšné.

„Projevila se precizní příprava, kterou jsme věnovali autu, ale také sami sobě. Nezaznamenali jsme žádné závažné poruchy nebo zdravotní problémy. Všechno šlapalo, jak mělo," libuje si pilot žluté liazky.

Teď už si Macík s navigátorem Františkem Tomáškem a palubním mechanikem Michalem Mrkvou jede ještě do Buenos Aires pro potlesk při závěrečné ceremonii.

Reklama