Hlavní obsah

Tři starty na Smaragdovém ostrově, tři pódia! Český pilot vystoupal až na vrchol

Alghero/Praha

Dominantním způsobem si Jan Kopecký se Škodou Fabia R5 dojel během víkendu pro triumf v kategorii WRC2 při Italské rallye. Během drsných testů na ostrově Sardinie dosáhli třinácti nejlepších časů z devatenácti zkoušek a v čele pořadí byli od druhého měřeného úseku.

Foto: skoda-auto.com

Jan Kopecký a jeho navigátor Pavel Dresler (vlevo) oslavují triumf v Italské rallye se Škodou Fabia R5.

Článek

„Honza jel velmi rychle, hlavou a chytře. Zatímco mnoho našich soupeřů se potýkalo s problémy, náš vůz fungoval naprosto bez problémů," lebedil si Michal Hrabánek, šéf mladoboleslavského týmu Škoda Motorsport.

Kopecký se na Smaragdovém ostrově, jak je mnohdy Sardinie přezdívána, představil potřetí. V roce 2015 dojel třetí, v další sezóně byl druhý a letos si dojel pro triumf. Pro pětatřicetiletého pilota Škody Motorsport šlo o třetí triumf v kategorii WRC2, když v minulosti ovládl závody v Německu (2015) a Španělsku (2016). Poprvé v kariéře však Kopecký dominoval v rámci kategorie v soutěži mistrovství světa na šotolinovém povrchu.

V průběžném pořadí šampionátu je Kopecký na páté příčce, první pozici drží jeho týmový kolega Švéd Pontus Tidemand. Pro Škodu Motorsport šlo v letošní sezóně o sedmý triumf v řadě, přičemž mladoboleslavský vůz byl v minulých osmnácti závodech WRC2 nejrychlejší v sedmnácti případech.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.