Hlavní obsah

Neuville s Tänakem se přetahují o vedení v Polské rallye

Aktualizováno

Druhá etapa polské rallye se odehrála ve znamení souboje Belgičana Thierryho Neuvillea s Ottem Tänakem o vedení. Estonský pilot Fordu dvakrát vystřídal soupeře z Hyundaie v čele pořadí, do závěrečné etapy ale v neděli nakonec vyrazí stejně jako dnes z druhého místa. Jeho ztráta však činí jen 3,1 sekundy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih 2. etapy polské rallyeVideo: sntv

 
Článek

Tänak se snaží navázat na triumf z předchozí Italské rallye, který byl jeho první v kariéře, Neuville usiluje o třetí vítězství v sezoně.

Do poloviny druhého dne se s minimální ztrátou držel vedoucího dua i Fin Jari-Matti Latvala, ale v 16. rychlostní zkoušce pilot toyoty musel odstoupit kvůli technickým problémům. Na třetí místo se tak posunul Neuvilleův týmový kolega Hayden Paddon.

Novozélandský jezdec ztrácí na první místo 25,5 sekundy a má komfortní, více než minutový náskok na lídra mistrovství světa Sébastiena Ogiera. Francouzského šampiona v dopolední části druhé etapy opakovaně postihl defekt a už zřejmě nenaváže na triumfy z Polska z let 2014 a 2015.

V osmém dílu seriálu mistrovství světa čekají posádky v neděli ještě čtyři zkoušky. V Polsku nestartuje žádný český jezdec.

Polská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích (po 2. etapě).
1. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) 2:10:26,3,
2. Tänak, Järveoja (Est./Ford Fiesta) -3,1,
3. Paddon, Marshall (N. Zél./Hyundai i20) -25,5,
4. Ogier, Ingrassia (Fr./Ford Fiesta) -1:32,0,
5. Sordo, Martí (Šp./Hyundai i20) -1:43,8,
6. Suninen, Markkula (Din./Ford Fiesta) -2:06,2.

Reklama

Související témata: