Hlavní obsah

Blíží se historický průlom? Česká kráska chce ochutnat slavný Dakar

Žena v mužském světě - to je Ollie Roučková. Jezdí závody čtyřkolek a za všechno může její první rande. „Připravovala jsem se doma, čančala jsem se, vzala si šaty a lodičky a najednou slyším rachot pod barákem a tam stál přítel na něčem divném,“ tak popisuje své seznámení se čtyřkolkou. Postupně si k ní našla cestu a dokáže jí ovládat líp než leckterý muž. Jak to zvládá, na to se podívejte v našem videu.

Čtyřkolkářka Ollie RoučkováVideo: Sport.cz

 
Článek

Působí neohroženě a neodrazují jí ani šrámy, které při závodech utrží. „Polámala jsem si kompletně všechna žebra, měla jsem zlomený nos, odřeniny..." popisuje nám mezi jízdami na off-road dráze v Milovicích výčet svých zranění a také přiznává, že hůř než ona se s tím vyrovnává její maminka.

Ollie Roučková teď sní svůj velký motoristický sen a věří, že se jí už brzy splní. Příští rok by se svou čtykolkou ráda jela Dakar, který je pro ní obrovskou výzvou. „Na start jsem se akreditovala díky svému umístění na Merzouga Rally a teď záleží jen na organizátorech, jestli mě přijmou. Poslala jsem přihlášku a ostatní je na nich."

Reklama