Hlavní obsah

Rallye Hedvábné stezky začala vítězstvím Kolomého před Lopraisem

Čeboksary

Soutěž kamiónů na Rallye Hedvábné stezky začala dvojnásobným českým triumfem. Úvodní rychlostní zkoušku v délce 61 km na trase z Moskvy do Čeboksar vyhrál Martin Kolomý před Alešem Lopraisem. České piloty tatrovek dělí 51 sekund, třetí Ton van Genugten z Nizozemska s vozem Iveco ztratil na vítěze přes dvě minuty. Favorizované kamazy začaly pomaleji.

Foto: BUGGYRA/Martin Hůle

Martin Kolomý na trati Rallye Dakar.

Článek

"Pro mě to byla naprosto ideální etapa. Tatra fungovala perfektně, jelo se na blátě, chvílema pršelo. To mám rád. Zatím vše bez problémů, ale jsme na začátku a jak říkám s oblibou, je to maratónská soutěž a důležitý bude výsledek na konci," uvedl Kolomý v tiskové zprávě týmu Buggyra Racing. Triumf nechtěl přeceňovat i proto, že na začátku tohoto roku také vyhrál hned první etapu Rallye Dakar, ale potom ho o dobrý výsledek připravily technické potíže.

Kolomý s Lopraisem se vešli i v absolutním pořadí do elitní desítky. Vedení se ujal devítinásobný mistr světa v rallye Sébastien Loeb před kolegy z továrního týmu Peugeotu Stéphanem Peterhanselem a obhájcem prvenství Cyrilem Despresem. Kolomý na sedmém místě byl o necelých osm minut pomalejší než Loeb.

Posádky celkem čeká trať dlouhá 9608 km, z nichž bude 4089 měřených. Cíl je v čínském S'-an 22. července po absolvování 14 etap.

Reklama

Související témata: