Hlavní obsah

Jsem blázen, smál se mazák, když po strhujícím finiši připravil švagra o pódium

Senzační návrat! O pouhé tři vteřiny vybojoval Roman Kresta při comebacku do automobilových soutěží třetí místo v Barum rallye Zlín, nejprestižnější tuzemské soutěži zařazené do kalendáře mistrovství Evropy. Jednačtyřicetiletý borec z Luhačovic, pilotující Škodu Fabii R5, přitom v domácí soutěži usedl do kokpitu po tříleté odmlce.

Foto: Zdeněk Sluka, Právo

Roman Kresta se Škodou Fabia R5 na trati Barum rallye 2017.

Článek
Fotogalerie

„Jel jsem nad očekávání. Nesnil jsem o pódiu. Prostě jsem si chtěl závod užít a parádně si zazávodit," říkal Kresta, jenž se těšil obrovské podpoře.

Pochází z Trnavy u Zlína, nedaleko pořadatelského města trvale žije. Fanoušci kolem zkoušek prostřednictvím transparentů či vlajek s Krestovým jménem jasně dávali najevo, kdo je jejich favoritem. „Byla to nádhera. Mnohdy mi lidé ustupovali z cesty. Kulisa byla prostě fantastická," lebedil si Kresta.

V boji o pódium se musel smířit s 10vteřinovou penalizací, kterou bral jako neoprávněnou. „Přijeli jsme do časové kontroly včas. Jenže slečna se časomíře nevěnovala, pán taky ne. Marně jsme argumentovali, že chyba nebyla na naší straně," zlobil se Kresta.

I tak třetí místo vybojoval, byť před posledním testem dlouhým 22 kilometrů ztrácel na švagra Tomáše Kostku tři vteřiny. „Je to šílené. Letěl jsem jako blázen. Jo, musím být blázen," zalykal se štěstím Kresta. „Mám jasno, že video ze závěrečné zkoušky si nepustím."

Reklama