Hlavní obsah

Vojtěch si před Německou rallye zvykal na vodu na skútru

TREVÍR

Trochu netradiční přípravu na Německou rallye zažil český jezdec Štěpán Vojtěch. Ve čtvrtek odpoledne po oficiálním tréninku na devátou soutěž seriálu mistrovství světa se totiž společně s dalšími piloty proháněl na vodním skútru a mohl si tak trochu vyzkoušet, co jej může od pátku na silnicích čekat. Německá rallye se totiž také často koná na mokrých vozovkách a na vodě, i když jí určitě na trati nebude tolik jako v řece Mosel.

Foto: Michal Obernstein

Štěpán Vojtěch

Článek

"I když mi zrovna nebylo nejlépe a i počasí bylo nevlídné, tak jsme si vzali neoprén a vyrazili. Bylo to ale pojaté komorně, takže jsme spíše obkroužili bojky a tím to pro nás haslo," řekl Vojtěch v noci před samotných startem soutěže. Hlavně se ale prý snažil, aby nespadl do vody. "To mi stačilo ke štěstí. Navíc jsem startoval jako první, takže jsem se rychle šel zase věnovat týmu," vysvětlil s úsměvem liberecký pilot.

Pro Vojtěcha nebyla vodní zkušenost tohoto typu ničím novým, poprvé však jel na opravdu silném stroji. "Občas u vody na to sednu. Tohle ale byl hodně výkonný stroj, protože měl 160 koní. Docela to na vodě fungovalo," řekl.

Vedle českého jezdce, který bude v Německu poprvé v rámci MS startovat s vozem Peugeot 307 WRC, se za řídítky skútru představili například jeho soupeři Schwarz, Ekström, Stohl či Aigler. "Byla to oficiální akce sponzorů a pořadatelů. Hodně s tím ale zacvičilo počasí, kdyby bylo lepší a skončil včas i oficiální trénink, tak by byla účast určitě větší," dodal Vojtěch.

Reklama

Související témata: