Hlavní obsah

Peugeot potvrdil, že v lednu pojede Rallye Dakar naposledy

Paříž

Automobilka Peugeot oficiálně potvrdila, že se v lednu představí na slavné Rallye Dakar naposledy. Následně by měl francouzský tovární tým program startů na legendární automobilové soutěži ukončit. Odchod Peugeotu se očekával, neboť jeho zástupci nebyli dlouhodobě spokojeni se změnami pravidel, která upravovala podmínky pro start speciálů s pohonem zadní nápravy.

Foto: Event Concept

Ilustrační foto.

Článek

"Jelikož v našem případě jde o poslední účast na Dakaru, rádi bychom tento program dokončili na vysoké úrovni. Ale jak vždycky říkám, na nic se nelze spoléhat předem. Po vítězství je nejtěžší ho zopakovat," uvedl ředitel týmu Peugeot Sport Bruno Famin.

Peugeot neponechal nic náhodě a na start pošle hvězdnou sestavu. Speciály Peugeot 3008DKR Maxi budou pilotovat Stéphane Peterhansel, Sébastien Loeb, Carlos Sainz a Cyril Despres, kteří mají dohromady na kontě 19 celkových a 148 etapových vítězství. Peterhansel a Despres však vyhráli i v kategorii motocyklů.

"Problém je v tom, že čím víc toho vyhrajete, tím více v tom chcete pokračovat. Další boj bude ještě napínavější o to, že půjde o 40. ročník a mou devětadvacátou účast," uvedl Peterhansel, který se na start postaví jako obhájce letošního prvenství. "Máme k dispozici nejlepší auto, které jsem kdy řídil. Cílem všech z týmu je získat pro Peugeot další vítězství a ukončit tak program na špici," dodal.

Reklama

Související témata: