Hlavní obsah

Bonver tým bude chybět na startu Rallye Dakar, staví nové vozy

Praha

Zástupci týmu Bonver Dakar Project budou po šesti letech chybět v lednu na startu slavné dakarské rallye. Ostravský tým vedený Tomášem Vrátným se rozhodl soustředit na stavbu nových kamiónů, se kterými se chtějí představit na Dakaru v roce 2019.

Foto: kmracing.cz

Stroje Bonver týmu - ilustrační foto

Článek

"V roce 2018 Dakar nepojedeme. Potřebuji všechny lidi, aby pracovali na novém autě, které chceme představit v dubnu a následně se s ním vydat na rallye do Maroka," uvedl Vrátný na dnešní tiskové konferenci v Praze.

V lednu bude zástupce Bonveru v Jižní Americe chybět i proto, že handicapovaný andorský závodník Albert Llovera musel na operaci ruky. "Ve čtvrtek mi ale psal, že už se těší na Dakar 2019. Pilně rehabilituje a hlásil mi, že chce do Top 20," řekl Vrátný.

Llovera skončil letos při svém druhém startu čtyřiadvacátý. "Chce, abychom mu postavili nové auto s automatickou převodovkou. Abychom mu trochu ulevili," prozradil Vrátný. Bývalý úspěšný lyžař, který si při pádu poranil míchu a ochrnul na dolní polovinu těla, by měl být schopen závodit v polovině příštího roku.

Vrátný, který se letos rozhodl tým rozdělit na dva projekty - klientský a závodní, momentálně zvažuje, zda se společně s Jaroslavem Valtrem nezúčastní prosincového závodu Africa Eco Race.

"Jsme s pořadateli dohodnutí, že se musím rozhodnout do 30. listopadu. Závodnické srdce nás láká, abychom jeli. Jarda tam byl letos úspěšný, já jsem ještě v Africe nejel a starý Dakar bych si chtěl vyzkoušet. Jednoznačnou prioritou je ale jihoamerický Dakar 2019," dodal Vrátný, který jel Rallye Dakar čtyřikrát a jeho maximem je 14. místo z roku 2015.

Reklama

Související témata: