Hlavní obsah

Jubilejní desátá sezóna nepřemožitelného šampióna bude oslavou v národních barvách

Mladá Boleslav

Deset let! Úřadující český šampión v automobilových soutěžích Jan Kopecký bude i v roce 2018 závodit za tovární tým Škoda Motorsport. Pětatřicetiletý závodník je členem mladoboleslavské stáje nepřetržitě od roku 2009. Postupně ve službách českého týmu získal pět tuzemských titulů, poslední tři sezóny domácím soutěžím kraloval, aniž by našel alespoň jednou přemožitele. A v nadcházející sezóně se pokusí výjimečnou sérii prodloužit.

Foto: skoda-auto.com

Jan Kopecký během autogramiády při Barum rallye 2018.

Článek
Fotogalerie

„Jsem rád, že budu v barvách Škody pokračovat," prohlásil Jan Kopecký při úterní tiskové konferenci v Mladé Boleslavi, kde tovární tým rekapituloval sezónu 2017, jež byla nejúspěšnější v historii týmu. Vždyť Škoda Motorsport ovládla mistrovství světa WRC2 mezi značkami, Švéd Pontus Tidemand se stal králem dané kategorie a navrch značka ovládla čtrnáct národních šampionátů.

Nejstarší jezdec v historii

Kopecký však vážně uvažoval o změně. Žene jej touha po programu v elitním mistrovství světa, či alespoň v šampionátu WRC2. „K účasti v mistrovství světa je potřeba velkých finančních prostředků. Ten potřebný budget je opravdu obrovský," vysvětlil Kopecký, proč se nevydal jiným směrem. „A sehnat peníze v Česku je pak mimořádně složité," pokrčil smířlivě rameny Kopecký.

„Na druhou stranu si vážím, že můžu být součástí továrního týmu tak dlouhou dobu. Vždyť jsem byl u vývoje Škody S2000, rovněž u prvních krůčků Fabie R5. A to jsou záležitosti, které mě nesmírně barví a rovněž naplňují," prohlásil Kopecký

„Asi se stanu nejstarším jezdcem stáje v historii. Snad jen Láďa Křeček byl v týmu rovněž deset let. Tak nyní budeme primát držet dva," usmál se Kopecký při vzpomínce na legendárního pilota.

Auto v barvách národní vlajky

Do tuzemského šampionátu vstoupí Kopecký v nadcházející sezóně ve voze Škoda Fabia R5 se speciálním designem. „Bude se slavit sto let od založení Československa. Auto bude v barvách národní vlajky. A já cítím velkou hrdost, že budu za volantem tohoto vozu," říkal Kopecký

„V minulosti jsme několikrát startovali se Škodou v upravených barvách, ovšem vždy šlo jen o jednorázovou akci. Tentokrát jde o změnu radikálnější a já doufám, že se bude líbit," pronesl Kopecký, který s vedením mladoboleslavského týmu stále jedná o startech ve WRC2. „Český šampionát pojedu kompletní. O možnosti startů v mistrovství světa vedeme diskuzi."

Reklama

Související témata: