Hlavní obsah

Loeb se v příštím roce vrátí na tři závody do MS v rallye

Devítinásobný mistr světa v rallye Sébastien Loeb se v příštím roce vrátí ve třech závodech do mistrovství světa. Třiačtyřicetiletý pilot se za volantem citroënu představí v březnu v Mexiku, v dubnu na Korsice a v říjnu ve Španělsku.

Foto: Zdeněk Sluka, Právo

Sébastien Loeb - ilustrační foto

Článek

Ve všech případech Loeb nahradí stálého jezdce továrního týmu francouzské automobilky Craiga Breena, jedničkou pro celou sezónu bude Kris Meeke. Posádku s Loebem vytvoří jeho dlouholetý navigátor Daniel Elena, s nímž v letech 2004 až 2012 získal devět titulů za sebou.

"Nemám žádná očekávání, nebudu se stresovat, chci si to zkrátka užít. Po (podzimních) testovacích jízdách byli všichni spokojení, obzvlášť já a ty tři závody jsou další logický krok," řekl Loeb. "Séb při testech potvrdil, že ze svých schopností a rychlosti vůbec nic neztratil. Těšíme se na jeho další úspěšnou kapitolu," uvedl ředitel Citroënu Yves Matton.

Loeb ukončil kariéru v roce 2013, v němž startoval jen ve vybraných závodech, přesto ještě dvěma triumfy završil počet vítězství na 78 rallye. V MS se pak výjimečně objevil ještě při Rallye Monte Carlo v roce 2015. V posledních dvou letech startoval v rallyecrossovém MS a také se představil na Rallye Dakar.

Reklama

Související témata: