Hlavní obsah

Vaculík po karambolu vyhrabal auto, do cíle etapy dojel bez předního skla

Praha

Drsné chvíle si během druhé etapy Dakaru prožil Boris Vaculík s navigátorem Martinem Plechatým. Na dvacátém kilometru se převrátili se závodním fordem a rozbili přední čelní sklo. „Auto jsme naštěstí vyhrabali a pokračovali dál. Jeli jsme přes 200 kilometrů bez čelního skla, což byl problém hlavně ve chvíli, když nás předjel jiný vůz nebo motorka. V autě bylo hodně prachu," popisoval Vaculík, bývalý jezdec autokrosu.

Foto: Barth Racing

Drsné chvíle si během druhé etapy Dakaru prožil Boris Vaculík s navigátorem Martinem Plechatým. Na dvacátém kilometru se převrátili se závodním fordem a rozbili přední čelní sklo.

Článek
Fotogalerie

Závodění s poškozeným vozem dostalo úplně jiný rozměr. „Připadal jsem si jako v bugině a spolujezdec zase zavzpomínal na angažmá na čtyřkolce. Důležité je, že jsme v cíli," oddechl si Vaculík.

Nakonec duo dorazilo do cíle na 41. místě a v celkovém hodnocení je sedmatřicáté. Posádka týmu BARTH Racing však nebyla jediná, která měla potíže, takže se průběžné pořadí závodu doznalo řady změn.

„Viděli jsme po cestě mnoho nehod, které byly fatální. Auta se sypala v kotrmelcích po dunách, byla fakt rozbitá. Plno lidí muselo skončit," popisoval navigátor Plechatý. „Míjeli jsme aspoň šest nehod, které byly fatální. Úmrtnost je poměrně velká," dodal.

Reklama

Související témata: