Hlavní obsah

Jedna operace nestačila. Klymčiwův stav se sice zlepšuje, ve čtvrtek jej ale čeká další zákrok

Lima

Motocyklistu Ondřeje Klymčiwa, který se minulý týden vážně zranil při nehodě na Rallye Dakar, čeká ve čtvrtek další chirurgický zákrok. Český reprezentant se v sobotu v Limě podrobil operaci zlomených obratlů a jeho zdravotní stav se i nadále zlepšuje.

Foto: Racing KLYMČIW, ČTK

Český motocyklový závodník Ondřej Klymčiw ve třetí etapě Rallye Dakar havaroval a soutěž pro něj předčasně skončila. Teď je v péči lékařů a chystá se už na druhý operační zákrok.

Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Rallye Dakar, video z 11. etapy

"Jedná se o malý zákrok. Ondrovi se do plíce dostala tekutina, což odhalilo dnešní vyšetření. Nesouvisí to s původním poraněním, ale mohlo k tomu dojít při operaci. Zavedou mu drén do plic," uvedla Klymčiwova manželka Tereza pro ČTK.

Klymčiw už je probuzený z umělého spánku, ale stále pod anestetiky. "Doufala jsem, že už ho přeloží na normální pokoj, ale to se prozatím odkládá. Musíme být trpěliví," napsala Tereza Klymčiw na sociální síti.

Dvaatřicetiletý závodník si v úvodu jubilejního 40. ročníku slavné rallye zlomil dva obratle a pohmoždil plíce, na kterých měl otok. Lékaři proto museli několikrát posunout plánovanou operaci. K zákroku se odhodlali až v sobotu, operace proběhla bez komplikací.

Reklama

Související témata: