Hlavní obsah

Favorit Kopecký vykročil v Hustopečích za sedmou výhrou

Hustopeče
Aktualizováno

Jan Kopecký v pátek rázně vykročil za sedmým triumfem na Rallye Hustopeče. Tovární jezdec Škody vyhrál všech šest rychlostních zkoušek první etapy čtvrtého závodu seriálu mistrovství republiky v automobilových soutěžích a plní tak roli hlavního favorita.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Tovární jezdec Škody Jan Kopecký nejlépe vstoupil do Rallye Hustopeče.

Článek
Fotogalerie

Na druhém místě je Polák Grzegorz Grzyb, který za Kopeckým zaostává o 52,5 sekundy. Třetí je průběžně Filip Mareš. Zatímco o prvním místě šestatřicetiletého pilota není pochyb, druhého Grzyba a šestého Jaromíra Tarabuse dělí jen 4,5 sekundy.

O jednoho velkého soupeře přišel Kopecký již před startem. Tradičního soka Václava Pecha, druhého muže průběžného pořadí MČR, zastavily problémy s motorem již před první erzetou.

"I my jsme tady už taky málem nemuseli jet. Při třetím průjezdu shakedownem nám z auta začal utíkat olej z turba, takže jsme měli štěstí, že se nám to nestalo při závodě. Vašek Pech měl naopak smůlu, je mi to líto a myslím, že nám tu všem chybí," řekl Kopecký.

Jihomoravská rallye bude dnes pokračovat dalšími šesti rychlostními zkouškami, jméno vítězné posádky by mělo být známo před 15. hodinou.

Rallye Hustopeče, čtvrtý závod seriálu mistrovství ČR v automobilových soutěžích - po 1. etapě:
1. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia R5) 39:13,2,
2. Grzyb, Browiński (Pol./Škoda Fabia R5) -52,5,
3. Mareš, Hloušek (Škoda Fabia R5) -53,8,
4. Koči, Mozner (SR/Škoda Fabia R5) -54,8,
5. J. Černý, Černohorský (Ford Fiesta R5) -56,7,
6. Tarabus, Trunkát (Škoda Fabia R5) -57,0.

Reklama