Hlavní obsah

Kanonýr přiletí na MS. Moses posílí útočnou vozbu USA

New York

Hokejový útočník Steve Moses z Jokeritu Helsinky, nejlepší střelec základní části této sezóny Kontinentální ligy, bude reprezentovat Spojené státy americké na květnovém mistrovství světa v Praze a Ostravě. Uvedl to deník USA Today. Vedení americké asociace zatím nezveřejnilo, kdo bude tým na šampionátu trénovat ani podobu realizačního týmu.

Foto: Profimedia.cz

Steve Moses v dresu Jokeritu Helsinky v KHL.

Článek

Na MS by se ale podle deníku měli objevit tři talentovaní hráči působící na univerzitách. Osmnáctiletý útočník Dylan Larkin, jehož draftoval loni Detroit, působí v univerzitním týmu Michiganu. O tři roky starší Jimmy Vesey, kterého si vybral v roce 2012 Nashville, je na Harvadu. Stejně starý obránce Mike Reilly, po němž sáhl v roce 2011 Columbus, hraje za univerzitní tým Minnesoty.

Pětadvacetiletý Moses nastřílel v KHL v základní části v 60 zápasech 36 branek a překonal rekord soutěže. Dosud se o něj dělili s 35 góly čeští hráči Jan Marek (za Magnitogorsk) a Pavel Brendl (Nižnij Novgorod) z první sezóny KHL 2008/09, Slovák Marcel Hossa (Dinamo Riga) z ročníku 2009/10 a Sergej Mozjakin (Magnitogorsk) ze sezony 2012/13. Dnes Moses podepsal jako nedraftovaný volný hráč roční kontrakt v NHL s Nashvillem.

Reklama

Související témata: