Hlavní obsah

Ředitel komunikace ČOV Alföldi končí, nahradí ho dosavadní mluvčí Žehanová

Ředitel komunikace Českého olympijského výboru (ČOV) Tibor Alföldi, který byl v problematickém speciálu do Tokia, ve funkci končí. Dohodl se na tom s vedením ČOV. Nahradí ho dosavadní tisková mluvčí Barbora Žehanová.

Foto: Český olympijský výbor

Ilustrační foto

Článek

Alföldi byl jedním z nejvýše postavených pracovníků ČOV v letadle, z něhož bylo nakonec šest členů české výpravy včetně čtyř sportovců pozitivních na koronavirus. Jeho případnou osobní odpovědnost řešil začátkem září výkonný výbor ČOV, ale vedení olympijského výboru na základě právních analýz dospělo k závěru, že žádný postih vzhledem k podmínkám zaměstnaneckého poměru není možný.

Nynější odchod Alföldiho podle generálního sekretáře ČOV Petra Graclíka s touto kauzou nesouvisí. "Děkujeme Tiborovi za práci, kterou pro Český olympijský výbor odvedl. Budeme rádi, když s námi bude nadále spolupracovat na vybraných olympijských projektech," uvedl v tiskové zprávě.

Někdejší dlouholetý zpravodaj České tiskové kanceláře byl ředitelem komunikace ČOV čtyři a půl roku. V této roli se zúčastnil ZOH 2018 v Pchjongčchangu a letošní olympiády v Tokiu. Stál mimo jiné u zrodu nové fotobanky ČOV, u sjednocení komunikace na všech platformách včetně nového webu olympijskytym.cz či projektu czechteam.tv. "Získal jsem plno užitečných zkušeností, rozšířil si obzory a dostal jsem možnost nahlédnout do vrcholné sportovní politiky. Nyní chci ale řešit především samotný sport," řekl Alföldi.

Žehanová: Nebude snadné zastoupit tak zkušenou osobnost

Žehanová v národním olympijském výboru působí od roku 2014. Předtím byla sportovní redaktorkou MF Dnes, iDnes.cz a deníku Sport. Pracovala jako press attaché na olympijských hrách 2016, 2018 a 2020 i na dalších olympijských akcích, od roku 2017 je tiskovou mluvčí.

"S Tiborem jsme úzce spolupracovali a rozhodně nebude snadné zastoupit tak zkušenou osobnost, ale i díky němu máme výborný tým, který se této výzvě postaví sportovně. Zimní olympijské hry v Pekingu začínají za necelých 120 dní, ale zároveň se už díváme směrem k těm dalším. Po delší době budeme mít olympijské hry v Evropě - v létě 2024 v Paříži a pak v zimě 2026, které - věřím - budou přístupné i českým fanouškům," uvedla.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.