Hlavní obsah

Brazílie - Argentina 3:0Brazilští fotbalisté coby obhájci zlata nebudou chybět na OH

Bucaramanga

Brazilští obhájci zlatých medailí z olympijského fotbalového turnaje si až v posledním utkání jihoamerické kvalifikace zajistili účast v Tokiu. Po předchozích dvou remízách jim šanci na zisk čtvrté medaile za sebou uchovala výhra 3:0 nad jistě postupujícími rivaly z Argentiny.

Foto: Fernando Vergara, ČTK/AP

Brazilští fotbalisté se radují. Po výhře nad Argentinou 3:0 mají jistou účast na olympiádě v Tokiu.

Článek

Výběr Kanárků do 23 let na turnaji v kolumbijské Bucaramanze remizoval s domácím týmem a Uruguayí shodně 1:1 a v rozhodujícím utkání musel Argentince porazit, aby odvrátil první absenci na olympiádě od roku 2004. Triumf nad následovníky olympijských vítězů z Atén 2004 a Pekingu 2008 zařídili hráči působící v německé bundeslize: útočník Leverkusenu Paulinho a autor dvou gólů Matheus Cunha z Herthy Berlín.

Brazilci se představí na čtvrté olympiádě za sebou. Na předchozích třech pokaždé získali medaili. V Pekingu vybojovali bronz, o čtyři roky později v Londýně stříbro a před domácím publikem v Riu a v sestavě i s hvězdným Neymarem došli na vrchol.

Vedle Argentiny, Brazílie a pořádající země si start na olympiádě v Japonsku už zajistily také Austrálie, Egypt, Francie, Jihoafrická republika, Jižní Korea, Německo, Nový Zéland, Pobřeží slonoviny, Rumunsko, Saúdská Arábie a Španělsko. Poslední dva účastníky určí jarní kvalifikace zahrnující země Severní a Střední Ameriky a Karibiku.

Reklama

Související témata: