Hlavní obsah

Světlo naděje. Tokio se obléklo do olympijských barev

Tokio/Praha
Aktualizováno

Navzdory stále svět sužující pandemii koronaviru se Tokio ve středu rozhodlo slavit. V japonské metropoli totiž začali odpočítávat posledních sto dnů do zahájení letních olympijských her, které pandemie o rok odložila. Jako symbol naděje na překonání globální krize se po poledni našeho času rozsvítila v olympijských barvách tokijská dominanta, tzv. Skytree.

Záznam: Tokio se rozsvítilo v olympijských barváchVideo: Reuters

 
Článek

Druhá nejvyšší stavba světa se u příležitosti 100 dnů před zahájením letních olympijských her oblékla do tradičních barev olympijských kruhů, které symbolizují pět obydlených kontinentů spjatých s ideálem olympismu, aby zvedla náladu lidí během pandemie.

„Hry budou oslavou odolnosti, solidarity a naší vzájemné pospolitosti," řekla kreativní šéfka olympiády v Tokiu Seiko Hašimotová. Uvedla, že ceremoniál má vnést světlo naděje a útěchy v této těžké době.

Tokio představilo maskoty pro olympiádu

<a href="http://www.reuters.com/">Reuters</a>

Slavnostní zahájení olympiády v Tokiu mělo proběhnout 24. července 2020, jenže o čtyři měsíce dříve (v březnu) bylo rozhodnuto, že kvůli probíhající pandemii koronaviru budou hry o rok odloženy. Novým termínem se stal 23. červenec 2021, závěrečný ceremoniál je naplánován na 8. srpna.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články