Hlavní obsah

Američanky prošly suverénně do semifinále volejbalového turnaje

Favoritky olympijského turnaje volejbalistek Američanky prošly suverénně do bojů o medaile. Dominikánskou republiku porazily ve třech setech a dál jdou za svým snem poprvé získat zlaté medaile. Obejít se přitom musí už bez dvou opor, ke zraněné hlavní útočné síle Jordan Thompsonové se přidala první nahrávačka Jordyn Poulterová, jež rovněž laboruje s kotníkem.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Američanky prošly suverénně do semifinále volejbalového turnaje

Článek

"Zatím to ale zvládáme skvěle. Držíme při sobě, ale když se podívám na lavičku, je hodně prořídlá. Začíná to být trochu dobrodružství," posteskl si kouč týmu USA Karch Kiraly, jediný volejbalista, který vyhrál olympiádu v šestkách i na písku.

Američanky v pátečním semifinále nastoupí proti obhájkyním stříbrných medailí ze Srbska, které si stejně jako ve finále mistrovství světa před třemi lety poradily s Itálií. Tentokrát ji porazily hladce 3:0 na sety.

O svou druhou medaili po bronzu z Montrealu 1976 budou usilovat Korejky, které v pětisetové bitvě dnes udolaly Turecko. Jejich semifinálový soupeř vzejde z posledního dnešního duelu mezi Brazílií a Ruskem.

O druhou medaili po bronzu z Montrealu 1976 budou usilovat Korejky, které v pětisetové bitvě udolaly Turecko. Jejich semifinálovými soupeřkami budou Brazilky. Olympijské šampionky z Pekingu a Londýna porazily 3:1 Rusko a daly zapomenout na zklamání z domácích her v Riu de Janeiro, kde ve čtvrtfinále ztroskotaly.

.

XXXII. letní olympijské hry v Tokiu:
Volejbal:
Ženy - čtvrtfinále:
Korea - Turecko 3:2 (-17, 17, 26, -18, 13),
USA - Dominikánská republika 3:0 (11, 20, 19),
10:00 Srbsko - Itálie,
14:30 Brazílie - Rusko.

Reklama

Související témata: