Hlavní obsah

Windsurfař Lavický po druhém dni olympijské regaty klesl na 24. místo

Enošima

Windsurfař Karel Lavický si po druhém dni olympijské regaty o jednu příčku pohoršil. Pětatřicetiletý český reprezentant klesl na předposlední 24. místo. Podle trenéra Patrika Polláka se Lavickému pondělní den vůbec nevydařil.

Foto: Český svaz jachtingu

Surfař Karel Lavický.

Článek

"V první rozjížďce Karel otočil po startu hned na pravobok a při přejezdu před startovní lodí zachytil kotevní lano startovního katamaránu a hodil katapult. Foukalo fajn, ale s počáteční ztrátou se toho v této konkurenci už mnoho udělat nedá," uvedl v tiskové zprávě Pollák.

Ve druhé jízdě se podle něj v okamžiku startu změnil vítr a začal chaos na hranici skluzu. "Nic Karlovi nevycházelo, a tak stejně jako celá polovina startovního pole nestihl v této rozjížďce limit a připsal si DNF (nedokončil)," dodal kouč. Nepovedený den vyvrcholil předčasným startem v poslední rozjížďce.

Ve středu má Lavický volný den, pak ho čekají dva další závodní dny a šest rozjížděk.

Dvě ze tří pondělních rozjížděk ovládl Thomas Goyard z Francie, ale ve vedení je v polovině závodu trojnásobný mistr světa Kiran Badloe z Nizozemska. Do sobotní medailové jízdy postoupí deset nejlepších windsurfařů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články