Hlavní obsah

San Francisco 49ers zázračně otočili zápas s Eagles

nfl.cz

Running back 49ers Frank Gore dokonal 12-yardovým touchdownovým během senzační obrat San Francisca, kteří v jednom z nejdramatičtějších zápasů letošní sezóny porazili Philadelphii Eagles na domácím hřišti těsným rozdílem 24-23.

Foto: gettyimages.com

Frank Gore skóruje rozhodující touchdown

Článek

Ani vynikající výkon quarterbacka Philadelphie Michaela Vicka, jenž zkompletoval 30/46 přihrávek pro 416 yardů (nejvíce v kariéře) a 2 touchdowny, nakonec na vítězství nad San Franciscem nestačil.

"Tým snů" se tak po třech odehraných zápasech s bilancí 1-3 krčí na posledním místě divize NFC East. Když se do šaten odcházelo za stavu 23-3 pro Eagles, většina fanoušků Philadelphie byla přesvědčená, že si jejich tým připíše na svůj účet pohodlné vítězství. Nevím, co o přestávce řekl nebo slíbil svým hráčům nejlepší univerzitní trenér z loňského roku Jim Harbaugh, ale do druhé poloviny hry nastoupil úplně jiný tým než ten, který do Philadelphie původně přicestoval.

Quarterback 49ers Alex Smith, kterému se prvních 30 minut zápasu příliš nedařilo, se ve druhém poločase nadechl ke skvělému výkonu. Smith zkompletoval 13/17 přihrávek pro 201 yardů a touchdownovými pasy na Joshuu Morgana a svého hvězdného tigh enda Vernona Davise snížil stav utkání na rozdíl 6 bodů.

Skóre zápasu vyrovnal running back Frank Gore, jenž i přes nepříjemné zranění kotníku potvrdil, že je motorem ofenzívy 49ers. Heroický obrat dokonal proměněným extra pointem bývalý kicker Philadelphie David Akers.Svůj díl viny na prohře Philadelphie nese neproměněnými 39 yardovým a 33 yardovým field goaly nováček na pozici kickera Alex Heney.„Proměnit závěrečný extra point bylo stejné, jako proměnit padesáti yardový field goal,“ dodal David Akers k vítězství San Francisca 49ers.

Reklama