Hlavní obsah

Chtěl slavit jako fotbalisti. Místo toho se mistr Evropy zaryl do bahna

Praha

Je to tradiční fotbalová oslava. Střelec se na mokrém trávníku rozběhne, klekne na kolena a klouže se směrem k fanouškům. Pro podobný kousek se rozhodl při nedělním mistrovství Evorpy v krosu v nizozemském Tilburgu Francouz Jimmy Gressier. Jak dopadl, můžete vidět v následujícím videu…

Finiš francouzského běžce Jimmyho Gressiera.Video: European Athletics

 
Článek

Gressier v závodě do 23 let měl dostatečný náskok, když si na trati dlouhé 6,3 kilometru běžel pro obhajobu vítězství. V cílové rovince si vzal francouzskou vlajku a před páskou se rozhodl pro efektní skluz.

„Vybavily se mi chvíle, kdy jsem sám hrával fotbal, tak jsem to chtěl předvést i tady,“ culil se francouzský běžec. „Bohužel tenhle trávník moc neklouzal,“ popisoval chvíle, kdy cílovou páskou proťal hlavou a pak se vymáchal v bahnitém terénu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Monday mornings be like... ______________________ #athletics #track #trackandfield #athlete #xc #tilburg2018 #yoursportforlife

Příspěvek sdílený European Athletics (@europeanathletics),Pro 10, 2018 v 1:22 PST

Gressier získal zlato i s francouzským družstvem, z českých běžců byl nejlepší 35. Viktor Šinágl. Ještě výše skončila v ženském závodě stejné kategorie Kristýna Dvořáková (18.).

Reklama