Hlavní obsah

Sprinterka Campbellová čeká dítě, možná s atletikou skončí

Jamajská sprinterská hvězda Veronica Campbellová-Brownová je těhotná. Šestatřicetiletá trojnásobná olympijská vítězka z let 2004 a 2008 neví, jestli se po porodu ještě k atletice vrátí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sprinterka Veronica Campbellová-Brownová na atletickém mítinku Zlatá tretra v Ostravě.

Článek

Campbellová-Brownová své těhotenství oznámila na instagramu, kde zveřejnila fotografii, jak si po boku manžela Omara Browna podpírá těhotenské bříško. "Naše životy se brzy navždy změní. Těšíme se na rodičovství a na všechny radosti a výzvy, které přináší," napsala atletka.

Hvězdná sprinterka v Aténách 2004 i o čtyři roky později v Pekingu vyhrála dvoustovku, na hrách v Řecku také pomohla ke zlatu jamajské štafetě. Celkem má ve sbírce osm olympijských medailí, tu poslední z Ria 2016, kde Jamajčanky získaly stříbro ve štafetě na 4x100 metrů.

Campbellová-Brownová, jejíž kariéru narušila v roce 2013 dopingová kauza, možná s atletikou skončí. "V téhle chvíli si nejsem jistá, jestli se vrátím k závodění, protože hlavním cílem je přivítat naše dítě a poskytnout mu to nejlepší zázemí," doplnila Jamajčanka, která také vlastní deset medailí z mistrovství světa včetně tří zlatých.

Reklama

Související témata: