Hlavní obsah

Radost českých atletů! Narodila se dívka s rekordními geny

Praha

Elitním českým skokanům o tyči Jiřině Ptáčníkové a Janu Kudličkovi se narodil první potomek, v pondělí večer přivítali na světě dceru Terezu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kudlička a Jiřina Ptáčníková na snímku před odletem na předloňské MS v Londýně.

Článek
Fotogalerie

„Tak jsme včera večer zabojovali a narodila se nám malá Terezka Kudličková,“ mohl ohlásit šťastný otec na sociálních sítích. „Obě holky jsou v pořádku a maminka to údajně zvládla ,učebnicově´. Kdyby někoho zajímalo, jak jsem to zvládal já, tak se přiznám, že taky učebnicově,“ napsal Kudlička a doplnil několik smajlíků.

Stejně jako řada dalších elitních atletů si vybrali porodnici u Apolináře a doktora Antonína Pařízka. „Děkujeme celému týmu za špičkovou péči, teď už je to na nás,“ doplnil.

Dvaatřicetiletá bývalá mistryně Evropy Ptáčníková a její o dva roky mladší snoubenec dali dceři do vínku parádní genetickou výbavu, pokud se jednou rozhodne pro atletiku, však jsou oba držitelé českého rekordu. Ptáčníková před šesti lety překonala 476 centimetrů a po otěhotnění ohlásila, že už se neplánuje k vrcholové atletice vracet.

Bývalý vicemistr Evropy Kudlička, který předloni zdolal 583 cm, nyní usiluje o limit pro halový evropský šampionát v Glasgow, naposledy závodil v sobotu v Jablonci nad Nisou.

Před rokem se narodila dcera Evelin dalšímu elitnímu atletickému páru Denise Rosolové a Adamu Sebastianu Helceletovi, potomka letos očekává i trojnásobný halový mistr světa na čtvrtce Pavel Maslák.

Reklama