Hlavní obsah

Stromšík závodil s tenisty ve sprintu

Ostrava

Neobvyklé měření sil připravili organizační týmy tenistů, kteří se v Ostravě připravují na kvalifikační zápas Davisova poháru proti Nizozemsku a Zlaté tretry. Na zasněženou dráhu Městského stadionu v Ostravě-Vítkovicích proti sobě postavili Zdeňka Stromšíka, jednu z hvězd atletického mítinku, který se 20. června uskuteční v Ostravě, a dva tenisové benjamínky v daviscupovém týmu - 17letého Jiřího Lehečku a o rok staršího Tomáše Macháče.

Test na zasněžené dráze absolvovali (zleva) tenista Jiří Lehečka, sprinter Zdeněk Stromšík a další tenista Tomáš MacháčVideo: Jiří Tomaškovič, Právo

 
Článek

Sprinterský souboj měl především pobavit, výsledný čas 15, 26 vteřiny, ani to, kdo nakonec cílem, který ve sněhu vyšlapal Stromšíkův trenér Jaroslav Vlček, proběhl jako první, trio aktérů moc nezajímalo. „Myslím, že Zdeněk vyběhl o něco dříve, takže podáme protest," smál se tenista Macháč. „Porazil nás, asi prodal své zkušenosti," doplnil ho Lehečka.

Stromšík v cíli rozdával vítězné úsměvy. „Povrch byl výborný, mokrá, rychlá dráha. Ale bylo to 110 metrů. Být to stovka, tak by to bylo určitě pod těch deset," zůstal na nevážné vlně Stromšík.

Reklama

Související témata: