Hlavní obsah

Beskydskou laťku vyhráli Tabašnyková a Castro, Čechům se nedařilo

Třinec

Beskydskou laťku v Třinci vyhráli Ukrajinka Kateryna Tabašnyková a Luis Joel Rivera Castro z Portorika. Českým reprezentantům Michaele Hrubé a Martinu Heindlovi, kteří už mají jistou účast na halovém mistrovství Evropy v Glasgow, se nedařilo.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítězka mezi ženami Kateryna Tabašnyková z Ukrajiny.

Článek

Výškařky nenavázaly na vydařený sobotní mítink v Hustopečích, kde Tabašnyková zvítězila výkonem 199 centimetrů. Tentokrát tato závodnice rozhodla o triumfu už na 192 centimetrech a pak se nespěšně pokoušela o zdolání dvoumetrové hranice.

Hrubá ztroskotala už na 185 centimetrech a se 180 centimetry se dělila o osmou příčku. Na stejné pozici byla mimo jiné i loňská vítězka z Třince Levern Spencerová ze Svaté Lucie, která po neúspěšném druhém pokusu na 185 centimetrech ze soutěže odstoupila kvůli zranění zadního stehenního svalu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Michaela Hrubá na Beskydské laťce v Třinci.

V mužské kategorii neuspěl favorizovaný Polák Sylwester Bednarek, který byl loni na Beskydské laťce druhý za 233 centimetrů. Tentokrát překonal jen 224 centimetrů. O tři centimetry vyšší výška už byla nad jeho síly a kvůli horšímu zápisu skončil druhý za Castrem.

Heindl skočil 215 centimetrů a dělil se o devátou příčku s devatenáctiletým krajanem Markem Bahníkem.

Beskydská laťka, halový atletický mítink ve skoku do výšky v Třinci:
Muži:
1. Castro (Portor.) 224
2. Bednarek (Pol.) 224
3. Wilson (Bah.) 224,
...9. Heindl a Bahník (oba ČR) oba 215.
Ženy:
1. Tabašnyková (Ukr.) 192
2. Morganová (Brit.) a Radživilová (Uzb.) obě 189,
...8. mj. Hrubá (ČR) 180.

Reklama