Hlavní obsah

Únavová zlomenina. Česká hvězda v hale nevyběhne

Praha

V hale získal dvě světová stříbra, v Praze se před čtyřmi lety slavně stal mistrem Evropy. Letos ale český rekordman na patnáctistovce Jakub Holuša do žádného závodu pod střechou nevyběhne. Důvodem jsou přetrvávající obtíže způsobené únavovou zlomeninou a následným zánětem kyčle.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Holuša během odjezdu atletické výpravy na loňské ME do Berlína.

Článek

Holuša, jenž se připravuje ve skupině vedené polským koučem Tomaszem Lewandowským, poprvé vyrazil trénovat do běžecké Mekky v Keni, ale v hale svou přípravu nevyužije. „Přes velké úsilí a kvalitní trénink bohužel musím plány na halovou sezonu zrušit,“ ohlásil.

Až měsíc v klidu

Vyšetření odhalila, že se jedná o první stupeň únavové zlomeniny a v důsledku přetížení došlo k otoku kosti a zánětu. Holušu čekají tři až čtyři týdny klidu, než se vrátí do tréninkového procesu.

Opavský rodák měl být v úterý jednou z hvězd ostravského mítinku Czech Indoor Gala, následující víkend je ve stejné hale na programu mistrovství republiky jako poslední šance na plnění limitů pro halové mistrovství Evropy v Glasgow.

Na úterní mítink, kde měl běžet osmistovku, dorazí Holuša aspoň jako host. „Věřím, že mě Filip Šnejdr a Lukáš Hodboď dobře zastoupí,“ říká a vyhlíží už letní sezonu. „Do karet mi hraje i to, že světový šampionát je později než obvykle,“ připomíná termín MS v katarském Dauhá na přelomu září a října.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články