Hlavní obsah

Útok na zlato, svatba a malý drak. Vytetované prstýnky? Chtěli jsme něco, co nesundáme, říká Maslák

Praha

Má před sebou pořádně nabitý rok na dráze i v osobním životě. Začátkem března zaútočí Pavel Maslák při mistrovství Evropy v Glasgow na své sedmé halové zlato, hned následuje svatba a v létě se stane otcem. Mistrovství světa v katarském Dauhá? To zatím v plánu nemá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Maslák se snoubenkou Nellou během odjezdu na atletické ME do Berlína.

Článek

Po nepříliš vydařeném prvním startu sezony se zdá, že forma roste, v evropských tabulkách už jste letos třetí…

Je pravda, že po prvním v závodě v Norsku jsem byl z času (47,10 s) v šoku, ale říkal jsem si, že to není možné, v tréninku jsem běhal dobře. Ale asi jsem měl jen špatný den, pak v Karlsruhe a Toruni už jsem vyhrál, a hlavně běžel o dost líp.

Těší vás i to, že už jste s časem 46,13 v letošních tabulkách českou jedničkou před Janem Tesařem?

Určitě je to pro mě lepší, ale Honza má super formu, doufám, že mu vydrží i na Evropu, bylo by pěkné, kdybychom se tam oba dostali do finále. Škoda, že to zatím vypadá, že nepojede česká štafeta, ale třeba ještě někdo odřekne.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Máme pro vás dobrou zprávu 😊💖 čekáme malého dráčka 💕🤰🏼🐉 #dragonbaby #family #futureparents

Příspěvek sdílený Pavel Maslak (@pavelmaslak),Led 13, 2019 v 11:33 PST

Obhajujete i vítězství ve Světové halové tour, sledujete, jak si vedete?

Nejdřív jsem to moc neřešil, až když jsem pak vyhrál ty dva závody, začal jsem ji sledovat. Ale v pátek jsem neběžel v Madridu, Birmingham je proti mistrovství republiky, kde startovat musím, a už mi zbývá jen poslední závod v Düsseldorfu.

Dvakrát se teď představíte v Ostravě, v úterý na třístovce při mítinku Czech Indoor Gala, o víkendu pak při mistrovství republiky. Jaké máte očekávání?

Na třístovce by mě potěšil kvalitní čas, ideálně pod 32,50. A o víkendu poběžím asi šedesátku, protože dvoustovka v neděli by už byla asi moc brzo před Düsseldorfem. Mezi závody se nevracím do Prahy, aspoň budu moct být s rodinou, pojede se mnou i snoubenka.

Svatba vás čeká hned po halovém mistrovství Evropy. Stíháte během sezony přípravy?

My máme všechno zařízené už od podzimu. Původně jsme se měli brát v červnu, ale to bude partnerka v osmém měsíci, tak jsme to přesunuli na březen, aby si to mohla víc užít. Budeme mít svatbu ve stodole, takže by to mělo být i v březnu v pohodě.

Prstýnky jste si nechali i vytetovat, čí to byl nápad?

Tak nějak obou. Já nevím, jestli budu klasický prstýnek nosit, mám na ně blbý prsty, tak jsme chtěli něco takového, co už nikdy nesundáme.

V červenci se vám pak narodí „malý drak", jak jste ohlásil na sociálních sítích, takže jste asi rád, že letos je mistrovství světa až na přelomu září a října a stihnete být víc s rodinou.

Určitě je to lepší, budu doma a na soustředění na podzim už třeba budou moct jet se mnou. Ale zatím jsme se bavili, že bych mistrovství světa vynechal a soustředil se na další halovou sezonu, protože šampionát je v době, kdy už se jinak chystáme na další rok.

Platí, že byste se chtěl v letní sezoně věnovat více dvoustovce?

Budu se na ni zaměřovat. Zaběhnu i nějakou čtvrtku, ale plán je, abych si trochu odpočinul a zkusil zrychlit na další olympijský rok.

Reklama

Související témata: